AppUBuild


Uitleg verschillende soorten websites

Enterprise (bedrijfs) Website


In een notendop, een bedrijfswebsite is een site die gemaakt is voor een organisatie, bedrijf of groep. De organisatie kan van vele soorten zijn en typisch dit type van ontwikkeling wordt gedaan voor bedrijven, overheidsinstellingen, scholen, goede doelen, en zelfs grote clubs en belangengroepen die worden beschouwd als middelgroot tot groot.

Een van de belangrijkste verschillen tussen een bedrijfswebsite en wat men een 'normale' website zou kunnen noemen is het CMS of contentmanagementsysteem. Er is een grotere combinatie van tools en strategieën nodig bij het gebruik van Enterprise Content Management (ECM) omdat het bedoeld is om de brede behoeften van een grote organisatie aan te pakken en daarom moet het robuuster zijn. Naast algemeen design, merkgerichtheid, gebruik van SEO en keyword rankings, is er ook vaak behoefte aan componenten achter de schermen om te helpen met marketing, content, opslagbeheer, digitale conservering, ingebouwde editors, software-integratie en nog veel meer.

Enterprise-software of applicatie-ontwikkeling kan ook dienen een aantal van de behoeften die een bedrijfswebsite doet, maar ze zijn meestal gericht op de interne zakelijke behoeften, terwijl een website is de consument geconfronteerd.

Een van de grootste voordelen van een bedrijfswebsite, zowel voor de consument als voor de werknemer, is de mogelijkheid om veel verder te gaan met functies en faciliteiten. Het kan veel meer bereiken en meer aspecten van uw bedrijf beheren en moet worden afgestemd op zowel de huidige als de toekomstige behoeften.

Schrijvers- en Auteurswebsite


Schrijvers- en Auteurswebsites maken deel uit van het zogenaamde Writer's of Author's Platform in de uitgeverswereld. Het platform omvat een website, een Facebook-presentie, een blog, een Twitter-account en de ouderwetse mailinglijst.

Veel uitgevers zullen een potentiële klant vragen stellen over hun platform. Met andere woorden: "Als we uw boek publiceren, wat voor soort lezersbasis heeft u dan al waarop we kunnen rekenen om uw nieuwe publicatie te kopen? Vrij zwaarwegende vraag, zou je niet zeggen? Laten we ons vooralsnog concentreren op het websitegedeelte.

Een schrijverswebsite zou een biografie bevatten, een catalogus van gepubliceerde boeken en werken, wellicht uittreksels van sommige werken, links naar publicaties op sites als Amazon.com, een link naar de blog van de schrijver, recensies en commentaar op de publicaties van de auteur. Je krijgt het idee, en dat is om een aanhang op te bouwen, een fanbase waar toekomstige publicaties direct op de markt gebracht kunnen worden.

Sociale/Sharing Website


Deze websites bouwen online gemeenschappen van mensen die sociaal willen communiceren met andere mensen of mensen willen ontmoeten die hun interesses delen. De bekendste website van dit type is waarschijnlijk FaceBook.com. Er is ook Instagram.com, en laten we niet vergeten de oude MySpace.com om er maar een paar te noemen.

Voor het delen en bespreken van wederzijdse belangen, zijn er online forums voor vrijwel elk onderwerp dat je kunt bedenken. Deze Forum websites kunnen een grote bron van informatie en hulp zijn voor de kleine ondernemer. (Ik weet zeker dat er een forum is gewijd aan uw type bedrijf. Doe gewoon een zoektocht op het web naar iets als onroerend goed webforum). Nu kunt u zien dat dit is waar we beginnen te krijgen in het idee van "hybride" sites.

Het delen van foto's en andere vormen van het delen van sites kan ook worden beschouwd als community building sites, veel als Blogging sites zijn. Kunnen Dating Sites worden beschouwd als Community Building Sites, of zijn het E-commerce Sites. Dat staat allemaal ter discussie.

Websites voor mobiele apparaten


Het gebruik van mobiele apparaten (smartphones, tablets, horloges, enz.) is alomtegenwoordig.

Een probleem is dat standaard websites moeilijk te bekijken zijn en dat het downloaden van sommige van deze apparaten met hun kleine schermen en draadloze verbindingen veel tijd in beslag neemt. Websites waarvan de pagina's smaller zijn en minder bandbreedte innemen, werken veel beter voor mobiele apparaten. Er is een nieuwe domeinaanduiding gemaakt om websites te identificeren die "mobiel vriendelijk" zijn. Dat is .mobi, zoals in www.xislegraphix.mobi, als ik zo'n site had.

Als je een klein bedrijf hebt dat er baat bij zou hebben om op een mobiel apparaat te worden bekeken, zou je moeten overwegen om de mogelijkheden te onderzoeken om een mobiel-vriendelijke site te maken.

Blog website


Mensen namen de woorden Web Logs en verkorte het tot Blogs on line dagboeken, tijdschriften of redactionele artikelen, zo u wilt. Mijn, hoe Blogs het internet hebben overgenomen.

Vroeger was iemand verouderd als hij/zij geen website had, nu is het hebben van een blog de rigeur. Een eigenaar van een blog logt dagelijks, wekelijks of wanneer dan ook in en schrijft over wat er in zijn of haar leven of bedrijf gebeurt, of hij of zij geeft commentaar op de politiek en het nieuws. Wat is het internet toch geweldig! Nu kan iedereen die zich een blog kan veroorloven zelf gepubliceerd worden en zijn of haar gedachten laten lezen door iedereen in de wereld die online toegang heeft. Hoe belangrijk is bloggen voor de kleine ondernemer?

Informatieve website


Een belangrijke informatieve site is wikipedia.org, de online encyclopedie. En het is uniek, omdat het leden de mogelijkheid biedt om bij te dragen en artikelen te bewerken.

Nu wil uw kleine bedrijf misschien niet zo'n uitgebreide site, maar als u informatie heeft om te delen of te verkopen, zou een informatieve website de rekening vullen. Stel dat u een tuinbouwbedrijf heeft. U zou een website kunnen maken die een lijst van planten met hun definities en het planten en verzorgen van instructies.

Dit zou nuttig zijn voor mensen, en je zou het gebruiken om mensen te leiden naar uw kwekerij. Natuurlijk kunt u deze site "hybride" maken door een e-commerce functie, een forum of zelfs het delen van foto's toe te voegen.

Catalogus/Zakelijke website


In de dagen voor het internet gebruikten we de print-, radio- en televisiemedia om het nieuws over onze bedrijven te verspreiden. Nu kunnen we met één website een groot netwerk opbouwen dat letterlijk miljoenen mensen over de hele wereld bereikt.

Met uw online brochure of catalogus kunt u iedereen laten zien die uw website, foto's en beschrijvingen van uw producten of diensten zoekt en vindt. Voor sommigen klinkt dit misschien als een E-commerce website, maar er zijn veel bedrijven die zich bezighouden met producten of diensten die niet te koop zijn via het web-denk haarstylist, tandarts of kinderdagverblijf.

E-commerce website


Ooit gehoord van Amazon.com? Het is een van de grootvaders van alle e-commerce websites. Maar je hoeft geen Amazon te zijn om je producten online te verkopen. Er zijn miljoenen kleine bedrijven die hun e-commerce websites gebruiken om hun producten via het internet te verkopen. Zowat alles wat in een fysieke winkel kan worden verkocht, kan online worden verkocht - met veel minder overhead! Is een E-commerce website geschikt voor u?

Directory Website


Net zoals we vroeger de gedrukte Gouden Gids in telefoonboeken gebruikten om diensten en bedrijven te vinden, hebben we vandaag de dag websitegidsen. De Gouden Gids heeft er een, YP.com.

Directories kunnen worden gewijd aan een bepaald onderwerp of een bepaalde bedrijfstak, maar ze kunnen ook geografische gebieden omvatten. Zoekmachines, zoals Google.com en Yahoo.com kunnen worden beschouwd als directories, maar omdat hun databases zo groot zijn, in plaats van alfabetisch te zoeken, voert men een zoekterm in het zoekveld in.

Persoonlijke website


Uw Internet Service Provider of Domeinregistratiehouder kan u gratis serverruimte bieden om uw eigen website te maken met eventueel wat familiefoto's en een online dagboek. Meestal hebben deze een webadres (URL) dat er zo uitziet: www.your-isp.com/~uw-gebruikersnaam/.

Dit type site is handig voor een familie, tieners, grootouders, etc. om met elkaar in contact te blijven. Dit type is niet aan te raden voor een klein bedrijf, omdat de URL niet zoekmachine vriendelijk is en de beperkte server mogelijkheden die uw hostingbedrijf biedt mogelijk niet geavanceerd genoeg zijn voor een kleine zakelijke website.